Много съм притеснена, че в управлението на АКФ участват чужденци,

...
 Много съм притеснена, че в управлението на АКФ участват чужденци,
Коментари Харесай

Става страшно! Съдия Галя Георгиева поиска да се разследва АКФ за...

  " Много съм обезпокоена, че в ръководството на АКФ вземат участие чужденци, има името и на един военачалник, който не е български..Това не визира ли нашата национална сигурност, откакто може чужденци да се занимават с надзор върху правосъдната система ", сподели Георгиева

 

Тя сложи под подозрение качествата и претекстовете на парламентарната комисия. А след това намеси и украинския Майдан, казвайки, че тази комисия " се трансформира в площад, където може да се организира Майдан против съдии и прокурори ". " Да ме простят депутатите, само че на тази комисия ѝ не вярвам ", сподели Георгиева и изясни, че в нея имало политици, които бяха на първа линия, когато се закривал спецсъдът.

Нотариуса беше осветлен като правосъден брокер във кино лентата на Антикорупционния фонд (АКФ) " Списък за бърз надзор ", разказващ случая на обвиняванията и делата против Веселин Денков, който е брачен партньор на Ивайла Бакалова. Денков и Бакалова бяха предходната седмица в парламентарната комисия " Нотариуса " и обясниха за какво съгласно тях спецправосъдието е работило като углавен отряд. В този подтекст беше упоменато и името на арбитър Георгиева, която е разглеждала ограничения за неотклонение на Денков по делото му за лихварство.

" Недопустимо е да се внушава на обществото, че магистрати като тези от профилирания съд сме в услуга на някого, било политик или друга нечиста мощ, която желае да прокара посредством нас някакви свои политики ", стартира ревюто си пред Прокурорската гилдия, допълвайки какъв брой е наскърбена.

Георгиева беше подготвила материали, които да даде на членовете на съвета, с цел да ги запознае с учредителния акт на АКФ и кой влиза във фондацията. " Какъв е предметът на активност на тази фондация, тя над прокуратурата ли стои? Това съм пристигнала да ви кажа, да се замислите над този въпрос ", сподели Георгиева. Тя от самото начало наблягаше, че има институции, които проверяват и съдят. И не може да се остави на АКФ да измести функционалността на прокуратурата.

Съдийката беше подготвила и " някои от изявленията ", прикани членовете на съвета и да изгледа четирите серии от кино лентата на АКФ. " В серия 3 беше коментирана моята персона посредством записа и изказването на Яне Янев, който споделя, че аз съм негов човек в Апелативния профилиран углавен съд. И че не върша нищо и не вървя даже до тоалетна, без да запитвам Сотир Цацаров ", сподели Георгиева. Тя изясни, че почита доста Цацаров, работила е с него в Пловдив, то е " извънредно образован мъж ", само че тя в никакъв случай не била допускала някой да ѝ се меси, нито някой си е разрешавал да ѝ каже по какъв начин да си взема решение делата.

Според Георгиева като се вършат комисии (като тази за Нотариуса), се визира независимостта на правосъдната власт, магистратите " се мачкат и плашат ". Тя чакала и парламентарната комисия да я предложения на чуване, с цел да им каже в прав текст какво мисли за комисията.

" Адвокати ме заплашват в залата, че след време няма да мога да се осъществявам на друго занятие. Отправят се нецензурни изрази във връзка с сътрудници ", сподели Георгиева.

" Висш съдебен съвет би трябвало да застане зад съда и прокуратурата и да покажете, че има разделяне на управляващите, че не може власт власт да убива. Не би трябвало функционалностите на прокуратурата да се изнасят отвън прокуратурата и някой да ѝ размахва пръст ", продължи Георгиева, без да разяснява в действителност какво е направила до момента прокуратурата по абсурда " Нотариуса ".

Огнян Дамянов от прокурорската гилдия се включи в диалога с Георгиева, поставяйки въпроса какво ще се случи, в случай че съветът направи една комисия, която да проверява бездействието на другите управляващи, както Народното събрание се занимава с бездействието на Висш съдебен съвет по случая " Нотаруса ". Факти от делата се вземат решение в комисии и медии, не в правосъдната зала, хвърлят се имена на магистрати без доказателства. " А това, че споменахте Сотир Цацаров, ще Ви донесе нови публикации. Статиите и заглавията към този момент са им подготвени. Машината си работи ", подмятна Дамянов, очевидно имайки визия по какъв начин работят избрани издания. Друг член на съвета пък разгласи, че задачата на медиите е да си запълнят времето, а Висш съдебен съвет е " комфортна дъвка ".

" Колеги прокурори, не бъдете страхливи, действайте като юристи на страната и защитавайте вашите права. Ако вие не сезирате прокуратурата, аз ще го направя ", повтори няколко пъти Георгиева.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР